BOXALL-STAR.czHTA
Brooklyn Tigers 2:1 Lulea Hockey

30.09.2020

Brooklyn Tigers besegrade Luleå Hockey i derbyt

Brooklyn Tigers J18 ställdes mot Luleå Hockeys J16 under tisdagskvällen. Och det blev en rejäl holmgång där matchen avgjordes i förlängning 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0).

Brooklyn Tigers förbereder sig för spel i J18 Division 1 AB Norra. Luleå Hockey står inför en ny säsong i U16 Region Norr.
LHF rivstartade matchen och tog ledningen efter 2.08 i den första perioden genom Vilmer Rova Östlund.
Sedan drog LHF på sig flertalet utvisningar och BT radade upp chanser med bland annat 5 mot 3-spel utan att kvittera. LHF vann dock skotten med 13-9 efter första 20 minuterna.
”En väntad förstaperiod, att Luleå skulle åka sönder oss. Vi är inte vana vid det här tempot och har inte spelat match på länge”, säger BT-tränaren Sven-Åke Ångstrand.

I den andra perioden stod matchen och vägde. Båda lagen drog på sig utvisningar som ryckte sönder spelet samtidigt som BT inte lyckades kvittera på sina chanser. 10-9 i skott i mellanperioden.
I den tredje perioden jagade BT en kvittering. Men det bidrog också till att laget öppnade sig bakåt, men där hade BT-målvakten Shahin Jamshidi, som var 97-procentig, spikat igen för resten av kvällen.
BT drog på sig några onödiga utvisningar i slutskedet i jakten på en kvittering. Bland annat 2+2 på William Hammar för slashing och abuse of officials.

Men då stack Benjamin Sandman iväg på en passning av backen Elias Bergström. Jokkmokks-produkten hann upp pucken, kom fri med målvakten Malte Johansson och lirkade in den vackert i bortre krysset när matchklockan stod på 18.52 av den tredje perioden. Luleå hade några riktigt saftiga lägen att avgöra, men Jamshidi stod i vägen.
Matchen gick till förlängning där Joel Jonsson serverade Simon Eriksson fram till 2-1 efter 2.10. Vilt jubel i Brooklyn Tigers, som tog en prestigeseger i derbyt mot Luleå Hockey.

Matchens lirare i Brooklyn Tigers gick till målvakten Shahin Jamshidi.
”En jämn match. Vi gjorde det bra som fortsatte kämpa, kvitterade och avgjorde i sudden”, säger Jamshidi.
Vad säger du om disciplinen kring alla utvisningar?
”Det blev lite tufft, vi hade lite skit emot oss. Men det var kul att spela, jag hade mycket att göra”, menar Jamshidi.
Vad kan ni ta med er från den här matchen?
”Vi tar med oss kämpaglöden, att vi fortsatte jobba och följde vårt spel vi satte upp inför matchen”, säger matchens lirare.
Sven-Åke Ångstrand andades ut i båset efter matchen.
”Efter den andra perioden är det vår match. Vi skapade frilägen, två-mot-ettor och spelade smart ur egen zon. Missconduct-utvisningen var onödig, annars är det inte så mycket att säga om utvisningarna. Vi har inte spelat på länge helt enkelt”, säger Ångstrand.